Barcelona vann

Gud vilken bra start på dagen, här i Australien så visas fotbollsmatchern 04.45, jag och Nadja gick upp och satte på Tvn, nån minut innan matchen skulle börja knackade Viktor på dörren och hade varit ute och festat men ville se matchen med oss. Lagom till pausen så somnade vi alla tre och sov gott igenom andra halvlek förutom jag som vaknade upp lagom till båda målen, när det gäller Barcelona så är det nästan att jag har ett 6:e sinne ;) skämt o sido. Jag är glad att Barca vann.




Hur underbart hade inte varit att vara där...

3 rätters middag hos Nadja

Jag och Evelyn blev bjudna på 3 rätters middag av Nadja. Det var helt galet vad gott det var, om Nadja bestämmer sig för att inte bli Event Manager så kan hon alltid bli kock.


Förrätt: Lax med tsatsiki


Huvudrätt: Kycklingklubba med gnocchi i grönsak och tomatsås
med riven parmesanost


Efterrätt: Chockladpudding med jordgubbar



Tar en paus

Gör som min kompis Evelyn och tar en paus från Facebook, vill ni något så skriv en kommentar här eller skicka mail på [email protected]

Over and out


10 veckor kvar

Det är helt galet att det bara är 10 veckor kvar till skolan slutar, vi har alltså 2 block kvar. Nästa block har vi 3 ämnen som jag nu kan känna kommer vara helt okej. Jag hoppas även att dom ringer snart från jobbet och berättar om jag har fått jobbet eller, min kompis var på intervju på samma ställe och när dom frågade hur hon hade hittat dom så nämnde hon mig och då hade dom sagt att dom verkligen tyckte om mig vilket är positivt, kan dom inte bara ringa.

Vi har haft en hel del lektioner med turism eleverna och jag gillar dom skarpt, ju mer lektioner vi har med dom ju bättre blir dom. Detta blocket har jag och Nadja valt att jobba med 3 turism elever och dom är sjukt trevliga och lätta och prata med. Det blir faktiskt jobbigt att tänka att snart kommer man åka hem, det är bitterljuvt för jag vill ju sluta skolan, är så himla trött på den men jag vill inte lämna alla kompisar som man har lärt känna.

Nu känns det som jag har babblat på, så nu slutar jag.


Ikea ännu en gång.

Det har ju blivit så satans kallt i detta landet på natten så vi tog en tur till IKEA för att köpa duntäcke, jag har aldrig sovit med duntäcke hemma i Sverige men här i Australien kör vi på det. Jag tror inte ni där hemma förstår hur kallt det är här, det kan bli mellan 3-8 grader kallt på natten, men sen under dagen är det mellan 20-25. Konstigt land det här. Ajja, ett besök till IKEA sitter ju aldrig fel.






Bra film

I tisdags gick jag och Nadja på bio och såg Source Code, den var faktiskt bättre än vad jag trodde. Jag går på bio här mer än vad jag någonsin har gjort hemma tror jag. Det kostar bara mellan $5.50-$6.50 för studenter att gå vilket är 38.5-45.5 kr vilket är sjukt billigt om man jämför med Sverige.



Bild lånad från www.pinoyambisyoso.com/entertainment

Fotboll

Dom spelar ju inte så mycket fotboll i detta landet utan dom kör på nån rugby och nån australiensk fotboll som mest är en blandning mellan handboll och fotboll + att dom får tacklas, en toppen sport tycker jag. Jag och några vänner har varit och kollat på Champions League, det har inneburit att vi har varit upp med tuppen kl 04.30 men vi gillar det. Eftersom ingen i detta landet kollar på fotboll så har vi suttit ganska ensamma på baren som visar matchen, det har varit vi 4-6 svenskar och några andra europeér. Snart är det final och vi kommer såklart vara där och kolla. Heja Barca!



Bild lånad från www.barcaloco.com


Jobb

I lördags jobbade jag på mitt nya jobb för första gången, det är ett catering jobb. Det var för 120 pers utomhus, toppen kände jag som i fredags kände mig lite förkyld men det var bara till att bita ihop för det fanns inte en chans i världen att jag skulle sjuka mig första dagen. Jobbade från 17.00-00.00 kan ju säga att jag var lite smått mör i kroppen dagen efter och reste mig inte från sängen mellan 11-19.

I måndags var jag på intervju för ett annat jobb och på dom lät det som att dom ville ha mig som arbetsledare där och det kändes som dom blev besvikna när dom fick veta att jag ska åka hem om 3 månader, dom frågade om jag ville/skulle komma tillbaka till Brisbane, jag vet ju verkligen inte. Får svar nästa vecka om detta jobb, håll tummarna.

(bjuder på en gammal bild från Egypten)


AFL = Australian Football League

Igår jobbade jag och Maddi som volunteer på en match och efter30 minuter var vi klara med våra uppgifter, som tack för besväret fick vi 4 biljetter, jag smsade Nadja och Evelyn som hade sagt att dom vill se en match. Vi hade egentligen biljetter högt uppe på andra sektionen men vi fick platser på andra raden istället. Eftersom det var Queenslands lag som spelade mot varandra så var det en big deal och när matchen var slut så fick vinnarna en pokal, skojj. Det var så himla kul att se live sport och jag kommer definitivt se fler matcher.












Modeller för 1 dag

Sofia läser fotografi och hade frågat mig om jag ville stå modell för henne i lördags, jag sa javisst och tog med mig Natalié som också fick stå modell, det var kul och Sofia var väldigt nöjd och vi väntar spänt på det klara resultatet.

Här kommer lite backstage bilder






Baka 70 muffins

Nadja hade blivit tillfrågad av Tess att baka muffins till Rebeccas bröllop och såklart sa Nadja ja, jag sa att jag kunde hjälpa till och i fredags ställde vi oss och bakade 70 muffins, 35 choklad och 35 vanilj med vit choklad frosting. 5 timmar senare var vi klara.